Ons verhaal

Benieuwd naar het verhaal achter houthandel van Hulst? Lees hier het verhaal. Zo’n 40 jaar geleden startte Henk van Hulst een handel in sloophout en andere gebruikte bouwmaterialen. Hij demonteerde huizen en verkocht de bruikbare materialen vanuit een oude schuur in de regio, maar ook landelijk via kantertjes in de zaterdag-editie van een grote landelijk krant. Door de jaren heen werd dit steeds verder uitgebreid en kwam er nieuw balkhout en plaatmateriaal in het assortiment. Een ware houthandel werd geboren.

Fabriek Wamel

Om de ‘rustige’ tijd in de wintermaanden op te vangen ging hij rompen maken voor een plaatselijke bankstelfabrikant. Dit werd steeds verder uitgebreid en al snel moest er personeel bijkomen. Er werd een ander pand gezocht om dit beter en professioneler aan te kunnen pakken. Om dit alles in goede banen te leiden werd er een compagnon aangetrokken om de rompenmakerij aan te sturen, zodat beide afdelingen verder konden groeien.

Nieuwe generatie

In 1994 kwam zoon Raymond in de zaak werken en werd er een CNC-freesmachine gekocht om de romponderdelen computergestuurd te vervaardigen. Een ware moderniseringsslag voor die tijd. Hierdoor kon de productie worden opgevoerd en konden er aan meerdere bankstelproducenten geleverd worden. Dit had een grote omslag tot gevolg. De rompenafdeling werd afgesplitst en voor de houthandel en de frezerij werd een andere pand gezocht.

Fabriek Dreumel

In 1996 verhuisden zij naar het pand in Dreumel en Houthandel – Frezerij van Hulst was een feit. Al snel volgde er een extra CNC-frees en werd de machine inventaris uitgebreid met een automatisch afkortzaag, een opdeelzaag en meerdere kleine bewerkingsmachines. Dit was nodig om de vraag van de klant beter te kunnen bedienen. In 2000 kwam ook zoon Bart in de zaak werken. In 2001 namen zij het stokje over en deed Henk een (klein) stapje terug.

Fabriek Boven-Leeuwen

Houthandel van Hulst is sinds 2008 gevestigd aan de Veesteeg in Boven-Leeuwen. De houthandel, welke door Raymond geleid wordt, is qua assortiment fors uitgebreid en heeft een ware showroom om de klant beter te kunnen informeren en adviseren. Ook beschikken wij over drie vrachtwagens, waarvan één met een kraan en één met een kooiaap. Hierdoor hoeft de klant zich geen zorgen te maken over het transport en zijn we snel en flexibel.

Uitbreiding Frezerij

De frezerij, welke door Bart geleid wordt, heeft momenteel de beschikking over 11 CNC-freesmachines, 3 opdeelzagen, 2 automatische afkortzagen, een vierzijdige schaafbank en nog veel andere bewerkingsmachines. Hiermee leveren wij onder meer aan bankstelproducenten, bouw, verpakkingsindustrie, attractiebouw, interieurbouw en beddenfabrikanten. Onder het motto ‘u vraagt, wij draaien’ kunt u bij ons voor bijna alles terecht.

Sinds enkele jaren zijn we begonnen met het frezen van onderdelen voor de modulaire woningbouw. De geheel uit hout vervaardigde en dus CO2 neutrale woningen worden geheel naar de wens van de klant gemaakt. Aangezien dit een groeiende markt is, zal deze tak van sport de aankomende jaren flink worden uitgebreid. Hierdoor kan worden voldaan aan de groeiende vraag naar dit type woningen. Benieuwd wat er nog meer mogelijk is? Neem dan contact met ons op.

Menu

Onze Houthandel & Frezerij is gesloten op maandag 12 februari.