Houthandel van Hulst is een familiebedrijf in hart en nieren – en dat willen we vooral zo houden! 

Lees hier ons verhaal.In deze tijdlijn lees je meer over het ontstaan van Houthandel van Hulst. Een warm familiebedrijf waarin we traditie koesteren en vernieuwing omarmen.


1986

Grondlegger

Grondlegger Henk van Hulst startte midden jaren tachtig een handel in sloophout en gebruikte bouwmaterialen. Hij demonteerde huizen zelf en verkocht alles vanuit een oude schuur in het Land van Maas en Waal. Door advertenties in de zaterdageditie van de grootste krant van Nederland kreeg hij klanten van heinde en ver. Gaandeweg breidde Henk uit en begon hij met de verkoop van nieuw balkhout en plaatmateriaal. Zo werd het bedrijf een volwaardige houthandel.

Oude foto van een vrachtauto uit het verleden
1994

Nieuwe generatie

In 1994 kwam de oudste zoon Raymond in de zaak werken en zes jaar later de jongste zoon Bart. De eerste CNC machine werd gekocht en vanuit hier bouwden ze het bedrijf steeds verder uit. Alles om de klant nog beter van dienst te kunnen zijn.

Foto van vroeger waarbij de directeur uitleg geeft bij een CNC machine
2001

Familiewaarden

In 2001 namen Raymond en Bart het stokje over van Henk. Langs de zijlijn is Henk nog betrokken bij Houthandel van Hulst. Hij komt graag wekelijks langs voor een bakje koffie en om een praatje te maken met de medewerkers. Velen kent hij al een lange tijd. Dit is tekenend voor de waarden van het familiebedrijf; ‘ons kent ons’ en iedereen wordt gewaardeerd om wie hij/zij is.

Familie van Hulst met vlnr zoon Bart, vader Henk, zoon Raymond
2008

Fabriek Boven-Leeuwen 

Houthandel van Hulst is sinds 2008 gevestigd aan de Veesteeg in Boven-Leeuwen. Hier werd het bedrijf uitgebreid met een gesorteerde winkel, waar aannemers en klussers hun hart kunnen ophalen. De houthandel werd uitgebreid met een breed assortiment en een ware showroom. Dit alles om de klant nog beter te kunnen informeren.

Showroom met verkoopartikelen
2018

Partijhandel

Naast het productiebedrijf en de Houthandel ontwikkelde het bedrijf zich ook in partijhandel; de beste kwaliteit hout voor een goede prijs. Ook hier maakt Houthandel van Hulst zich hard voor.

Partijhandel van allerlei partijen hout
2020

Uitbreiding Frezerij 

De frezerij, welke door Bart geleid wordt, is uitgebouwd met 11 CNC-freesmachines, 3 opdeelzagen, 2 automatische afkortzagen, een vierzijdige schaafbank en nog veel andere bewerkingsmachines. Hiermee leveren wij onder meer aan bankstelproducenten, bouw, verpakkingsindustrie, attractiebouw, interieurbouw en beddenfabrikanten. Onder het motto ‘u vraagt, wij draaien’ kunt u bij ons voor bijna alles terecht. Sinds enkele jaren zijn we ook begonnen met het frezen van onderdelen voor de modulaire woningbouw. De geheel uit hout vervaardigde en dus CO2 neutrale woningen worden geheel naar de wens van de klant gemaakt. Aangezien dit een groeiende markt is, zal deze tak van sport de aankomende jaren flink worden uitgebreid. Hierdoor kan worden voldaan aan de groeiende vraag naar dit type woningen. Omdat dit zo een specifieke en grote tak van sport is, is dit afgesplitst in een aparte onderneming: Etilex.

persoon aan het werk in de frezerij

Houthandel van Hulst


Assortiment
Met ons uitgebreide assortiment kun je direct aan de slag!Partijhandel
Profiteer mee van topmateriaal met een goede prijs.

Kopse kanten van rondhouten palen