Wat is betonplex?

Betonplex is plaatmateriaal met een epoxy toplaag. Dit maakt het plaatmateriaal uiterst geschikt voor het storten van beton, vanwege de slag-, water- en krasvastheid. Dit heeft er mee te maken dat de epoxy toplaag weer bestaat weer uit meerdere fineerlagen. Het doel van betonplex is dat beton niet mag hechten aan het materiaal. Bij betonplex is dat het geval en om deze reden ontleent het plaatmateriaal zich uitstekend als plaatmateriaal voor betonstort. Betonplex kan namelijk heel eenvoudig verwijderd worden van het uitgeharde beton. Betonplex hoeft daarna niet verwijderd te worden, het kan gemakkelijk weer hergebruikt worden.

Betonplex platen voor aanhangwagen

Niet alleen als bekisting voor het storten van beton is betonplex een veelgebruikt plaatmateriaal. Ook voor aanhangwagens en bedrijfswagens is het materiaal uiterst geschikt. Betonplex kan namelijk enorm veel hebben, wat je bij het vervoeren van zware materialen natuurlijk nodig hebt. Omdat de bovenste epoxylaag van het betonplex glad is, is het ook geschikt voor interieurwerk.

Betonplex soorten

Je hebt twee soorten betonplex. Namelijk betonplex op basis van multiplex en betonplex op basis van spaanplaat. Het is afhankelijk van jouw project welke betonplex jij nodig hebt. Bij Houthandel van Hulst bieden we betonplex multiplex.

Betonplex multiplex
Betonplex op basis van multiplex is heel duurzaam. Dit komt door de diverse fineerlagen die op kruislingse wijze op elkaar gelijmd zijn. Dit maakt het materiaal enorm sterk. Beide kanten zijn vervolgens voorzien van een epoxy toplaag. Multiplex breekt of buigt niet bij zware belasting. Ook in multiplex betonplex heb je nog keuze. Multiplex van meranti is bijvoorbeeld nog sterker dan andere soorten multiplex. Multiplex betonplex is dus de juiste keuze voor jouw aanhanger of als bekisting voor het storten van beton.

Betonplex op maat bij Houthandel van Hulst

Betonplex is er in verschillende soorten en maten. Zo zit er altijd het juiste plaatmateriaal voor jouw specifieke project bij. Betonplex platen kunnen worden toegepast voor binnen en buiten. De bovenste laag is namelijk waterdicht. Betonplex bestellen doe je simpel en snel online. Weet je niet precies wat je nodig hebt of wil je nog even overleggen over de juiste dikte? Geen probleem, neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Bij Houthandel van Hulst hebben we ruim 35 jaar ervaring met plaatmateriaal, waaronder betonplex. Iedereen kan bij ons terecht en we helpen je graag met een eerlijk en professioneel advies.

Menu

Hout nodig? Onze houthandel is open voor telefonische en website bestellingen of bestellingen via mail. De bestellingen kunnen afgehaald of bezorgd worden.