Over ons

Ons verhaal

Zo’n 35 jaar geleden startte Henk van Hulst met de handel in gebruikte bouwmaterialen in een boerenschuur in Wamel. Om ook de rustige wintermaanden door te komen begon hij ook met de montage van bankstelrompen. Al snel werd de schuur te klein, verhuisde hij naar een groter pand en nam mensen in dienst.

Van rompenmaker naar leverancier

De komst van zoon Raymond in 1994 in de zaak markeerde een grote omslag: de aanschaf van de eerste CNC-freesmachine. Van Hulst kon nu naast rompen monteren ook romponderdelen maken.  Er volgden nieuwe medewerkers, bewerkings- en CNC-freesmachines. In 2000 trad de jongste zoon Bart in dienst. Samen met zijn broer namen ze de zaak een jaar later over van hun vader.

Inmiddels is Hulst Houthandel bijna tien jaar gevestigd in het huidige pand in Boven-Leeuwen. In 2014 is de houthandel flink uitgebreid. Broer Willem voegde zijn eigen bedrijf Heka toe. Heka, gespecialiseerd in het vervaardigen van wijn- en bierkistjes en winkelinterieurs bleek een uitstekende uitbreiding van de dienstverlening.

Anno nu bestaat de houthandel uit een houtgroothandel en een moderne, zeer uitgebreide frezerij en zagerij. Het transport gebeurt met eigen vrachtwagens.

Houthandel van Hulst is uitgegroeid tot marktleider op het gebied van CNC freeswerk. Met een team van 31 man en vrouw en 11 CNC-freesmachines kan van Hulst een snelle en strakke levertijd garanderen.

TESTIMONIALS

Sustainer Homes ontwerpt en ontwikkelt duurzame gebouwen. Sinds enkele jaren hebben we een mooie en intensieve samenwerking met Van Hulst. Hier worden alle elementen voor de houten constructie van onze woningen gefreesd. Ondertussen produceren we samen zo meerdere huizen per maand en leveren we een belangrijke bijdrage aan verduurzaming in de bouw. Van Hulst staat garant voor kwaliteit en klantgerichtheid en schrikt niet terug voor een mooie uitdaging!

Sinds jaar en dag verwerken wij de gefreesde en gezaagde onderdelen voor onze meubelproductie van Houthandel van Hulst.

Onze relatie is gebaseerd op wederzijds vertrouwen waarbij “samenwerken” en “meedenken” hoog in het vaandel staat.

Voor gespecialiseerde of klantgerichte houtonderdelen kunnen wij iedereen Houthandel van Hulst aanraden.

Zo’n 14 jaar geleden ben ik met Van Hulst in contact gekomen, sindsdien leveren zij al het frees- en zaagwerk en alle plaat materialen die wij nodig hebben voor onze productie.

Door de kennis binnen Van Hulst wordt er goed geadviseerd als we tegen knelpunten aanlopen, ook als we met een spoedklus aan komen hebben jullie ons nog nooit laten zitten, dit is echt top.

Na onze jarenlange samenwerking kan ik zeggen dat Van Hulst aan al onze verwachtingen voldoet en meer. Het is een fijn bedrijf om mee samen te werken.

Onze samenwerking met Van Hulst is al in het verre verleden begonnen, bij het intreden van de CNC machines en wij te horen kregen dat dit echt beter was. Druk op de knop en het product lag op de tafel. Nu is dat toch wat genuanceerder uit te leggen dan een druk op de knop…

Dat was het eerste contact tussen beide bedrijven, en ja CNC werk geeft zeker een voordeel en daar maken wij nog steeds dankbaar gebruik van.

De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het CNC frezen maar ook zaagwerk en als toeleverancier van plaatmaterialen.

Het belangrijkste voor ons is de samenwerking tussen beide partijen en dat is een zeer positieve ervaring. Onze verwachtingen stijgen ieder jaar, en deze worden iedere keer weer ingevuld door Van Hulst, het is fijn om te weten dat ze uitdagingen niet uit de weg gaan.

Wij zouden Van Hulst aanbevelen voor aankoop van voordelig plaatmateriaal en gedegen CNC frees werk. Ik ga ervan uit dat zij door blijven ontwikkelen en door de open samenwerking die we hebben, we een gezamenlijk doel kunnen nastreven waarbij wij worden voorzien van kwalitatief goed gefreesd product.

Op maandag 24 februari zijn wij gesloten.