Frezerij & Houtzagerij

Bij Houthandel van Hulst zijn we gespecialiseerd in hout op maat. We hebben een frezerij en houtzagerij waarin we alle soorten houten planken op maat kunnen maken. Dit doen we met ervaren personeel en de beste apparatuur. We zorgen voor hout op maat voor iedereen. Of je nu één plank nodig hebt of materiaal voor een hele rij huizen, wij maken je houten planken op maat zoals jij dat wil.

Frezerij - CNC Frezen

Met 11 CNC frezen is Houthandel van Hulst een van de grootste CNC frezerijen van Nederland. We produceren voor de meubelindustrie, modulaire woningbouw, verpakkingsindustrie, jachtbouw en winkelprojecten. We werken met een team van 32 mensen en een groot machinepark. We zijn al sinds 1994 specialist in grootschalige productie van gefreesde plaatmaterialen. Houten planken op maat kunnen we snel leveren, vanwege het grote aantal frezen en eigen transport.

Houtzagerij

In onze houtzagerij werken we met 3 opdeelzagen en 2 afkortzagen. Op die manier maken we hout op maat, precies zoals de klant dat van ons vraagt. Met de verschillende zagen kunnen we zowel balken als plaatmateriaal efficiënt in het juiste formaat zagen. Dit doen we al vanaf 1 balk of plank. Ook grote producties zijn voor ons geen enkel probleem. Sterker nog: we worden graag uitgedaagd. Vertel ons welk hout op maat jij wenst en wij maken het voor je.

Waar werken wij mee?

CNC Freesmachines

Onze 11 freesmachines van het merk Masterwoord staan garant voor hoogwaardige kwaliteit. De machines bieden allerlei mogelijkheden, zoals 2D frezen en 3D frezen. Onze kleinste CNC frees heeft een tafelbereik van 2100 * 3100mm en de grootste gaat tot 2600 * 7500mm.

Opdeelzaag

Met een opdeelzaag kunnen we heel efficiënt en automatisch platen zagen. Bij Van Hulst werken we met 3 opdeelzagen, waarvan 2 gloednieuwe NIMAC Atlas opdeelzagen. Deze machines hebben de allernieuwste optimalisatie software, waardoor de plaatindeling 100% optimaal is.

Afkortzaag

Een afkortzaag is een soort cirkelzaag waarmee we tot op de millimeter nauwkeurig balkhout kunnen afkorten. Dit soort zaag is specifiek bedoeld voor het zagen van smalle planken en balken. We hebben twee afkortzagen en deze zijn geschikt voor verschillende soorten hout.

Onze werkwijze

Stap 1: materiaal kiezen

We beginnen met het kiezen van materiaal. Wat heb je nodig? Als je daar al zeker over bent gaan we direct door naar de volgende stap. Kun je nog wat hulp gebruiken, dan bekijken we samen jouw plannen en geven we een goed advies.

Stap 2: programmeren

Nu we weten wat je wil, gaan we aan de slag met een maken van een plan. We willen zo efficiënt mogelijk het houten onderdeel dat jij nodig hebt uit het plaatmateriaal halen. Dit doen onze programmeurs met de nieuwste optimalisatie software. Zo kost het minder tijd en dus ook geld!

Stap 3: frezen

We kunnen aan de slag! Een medewerker haalt de juiste materialen uit onze 10.000 m2 grote voorraad. Een ervaren houtbewerker gebruikt vervolgens een freesmachine voor een zo nauwkeurig mogelijk resultaat.

Stap 4: eindproduct

Zodra het frezen klaar is, controleert de medewerker of het eindresultaat helemaal van de juiste kwaliteit is. Komt het product door onze strenge kwaliteitseisen? Dan wordt alles netjes afgebonden en klaargezet voor transport.

Stap 5: transport

Klaar! De houten platen, planken of balken zijn klaar om te vervoeren. We hebben zelf een aantal vrachtwagens, waarmee we de producten snel aan huis of bij je bedrijf kunnen afleveren. Wil je het liever zelf ophalen? Ook dat kan.

Een greep uit onze projecten

Menu

Onze Houthandel & Frezerij is gesloten op maandag 12 februari.